Newsy
Re: Newsy
To już wiem jaką armię moje dzieciątko dostanie na gwiazdkę
In the name of the Emperor I order you to die!!!
- VonBarnaky
- Gram w:: X-wing, Fow, Wfb, 40k,Mordheim
Nowy Dex Space Marines .....
Czyli GW została AM/IG , TAU , CSM do Znowelizowania....June 13th sees new Adeptus Astartes Codex release with two vehicle boxes. New land raider command variant included and new rhino command variant. Ornate design on additional armour plates etc. More marine kits to follow.
The codex sees predators/whirlwinds/indicators as 1-3 options. No surprise.
The codex sees land raider squadrons and huge bonus to ignoring damage when part of them.
More info to come...'
- Grant Ward?
- Yes, I'Am.
- Yes, I'Am.
- UrbanChaos
- Gram w:: wh 40k, Gothic, WFB, WarZone...
obstawim, że CSM dostaną formację, ze będzie można 6 mutilatorów w jednym oddziale wystawiać
i forgefiendy po 3 z ektoplazmami
jeszcze coś dla warptalonów by się przydało...
i forgefiendy po 3 z ektoplazmami
jeszcze coś dla warptalonów by się przydało...
Whatever Chaos marks, dies. There is no escape.
- kwiatusiek
- Gram w:: Warhammer 40000
A ja wyczytałem gdzieś pogłoski nt. następnych tematycznych Codexów do Chaosu, Nurgle i Slaanesh, macie jakieś potwierdzone info na ten temat?
Raczej na jesień Tzeenchowy a potem czarna dziura.
Nurgle jest najmocniejszy i bez kodeksu a Slaanesh jest podobno na oucie bo 12 letni target nie kupi naszprycowanego, biseksulanego boga rozkoszy. Tyle skrótu z plotek.
Nurgle jest najmocniejszy i bez kodeksu a Slaanesh jest podobno na oucie bo 12 letni target nie kupi naszprycowanego, biseksulanego boga rozkoszy. Tyle skrótu z plotek.
- UrbanChaos
tak dla przypomnienia, jak wyszy Realm of Chaos, gdzie były zasady do Chaosu do 40ki i batla, to na obu było mature content ostrzeżenie
Relax, jak obstawiasz, jak wyjdzie nowy dex do CSM to nas znowu wyruchają i będzie od czapy?
Relax, jak obstawiasz, jak wyjdzie nowy dex do CSM to nas znowu wyruchają i będzie od czapy?
Tak i nie dlatego, że marudzę jak podobno każdy chaośnik ale:
1) Nowy kodeks nie wyjdzie długo, lub będzie miał niezmienione koszty punktowe jednostek (co go totalnie kładzie), bo po co wydawaliby te dodatki a'la demonkin ze starymi kosztami z kodeksu głównego?
2) Spójrz np na Morczną Zemstę - scenariusze ustawione pod "dobrych", frakcja DA ma o 150 więcej punktów w modelach i jest wyraźnie promowana
3) Target GW się zmienił na 12-15 latków a niegrzeczny chaos tutaj nie może być trendy....
4) Chłopakom w Nottingam wydaje się, że jak wydadzą demonkin to załatwią sprawę chaosu i już można szykować nowy kodeks dla waniliowych na wrzesień, bo przecież mają taki stary....
Ale ja mam to głęboko w... Oku Terroru i będę sobie dalej malował niegrywalne modele.
Poza tym jeśli wreszcie IA zostanie potraktowane jak normalna część czterdziestki a chińskie małe rączki wpłyną na obniżkę cen modeli to się trochę zbilansuje.
1) Nowy kodeks nie wyjdzie długo, lub będzie miał niezmienione koszty punktowe jednostek (co go totalnie kładzie), bo po co wydawaliby te dodatki a'la demonkin ze starymi kosztami z kodeksu głównego?
2) Spójrz np na Morczną Zemstę - scenariusze ustawione pod "dobrych", frakcja DA ma o 150 więcej punktów w modelach i jest wyraźnie promowana
3) Target GW się zmienił na 12-15 latków a niegrzeczny chaos tutaj nie może być trendy....
4) Chłopakom w Nottingam wydaje się, że jak wydadzą demonkin to załatwią sprawę chaosu i już można szykować nowy kodeks dla waniliowych na wrzesień, bo przecież mają taki stary....
Ale ja mam to głęboko w... Oku Terroru i będę sobie dalej malował niegrywalne modele.
Poza tym jeśli wreszcie IA zostanie potraktowane jak normalna część czterdziestki a chińskie małe rączki wpłyną na obniżkę cen modeli to się trochę zbilansuje.
- UrbanChaos
Amen.
Możesz mieć rację, zwłaszcza że slanesza wywalą.
Pełno plot o tym czytałem. Mnie akurat nie boli, bo ja Nurgla i Tzeentcha wolę
Co do pkt - mogą (mogliby? ) obniżyć koszt na mauler i forge fiedy ( nie powiem o zmianie statów np. demon engine do walki wręcz z WS i I 3, to śmiech na sali).
O tym, że mogliby dać mauler fiendy do elit nawet nie wspomnę.
Możesz mieć rację, zwłaszcza że slanesza wywalą.
Pełno plot o tym czytałem. Mnie akurat nie boli, bo ja Nurgla i Tzeentcha wolę
Co do pkt - mogą (mogliby? ) obniżyć koszt na mauler i forge fiedy ( nie powiem o zmianie statów np. demon engine do walki wręcz z WS i I 3, to śmiech na sali).
O tym, że mogliby dać mauler fiendy do elit nawet nie wspomnę.