Pytania o zasady i do Koorynatora
Re: Pytania o zasady i do Koorynatora
Czyli tak jak Ci mówiłem. Jeśli unit to wszyscy. Jeśli modele to tylko modele z tej formacji.
In the name of the Emperor I order you to die!!!
Mam pytanie o zasady wyboru celu dla unitu.
Napisali w podręczniku (z pamięci), że wybierz unit (swój), wybierz mu cel, i resolve'uj ataki dla każdej broni oddzielnie. I tu jest wszystko jasne.
Pytanie jest co z unitami, które mogą jedną bronią strzelić w inny cel, jak n.p. land raider z machine spiritem?
1. Czy fakt, że jedna z broni strzela w co innego oznajmiamy dopiero jak do tej broni dojdziemy czy na samym początku strzelania ?
I wariant bardzo szczególny: Tau Stormsurge - Gargantuan z 4ma rakietami 'one use only'.
2. Czy przechodząc do rakiet muszę od razu decydować że wystrzelę ich X i od razu deklarować im cele czy mogę to robić "po sztuce" ? (tzn strzelam jedną rakietę, nie niszczę celu, to decyduję ze strzelam drugą rakietę w to samo, niszczę cel i decyduję ze na razie strzałów z rakiet wystarczy i przechodzę do kolejnej broni).
Dzięks.
Napisali w podręczniku (z pamięci), że wybierz unit (swój), wybierz mu cel, i resolve'uj ataki dla każdej broni oddzielnie. I tu jest wszystko jasne.
Pytanie jest co z unitami, które mogą jedną bronią strzelić w inny cel, jak n.p. land raider z machine spiritem?
1. Czy fakt, że jedna z broni strzela w co innego oznajmiamy dopiero jak do tej broni dojdziemy czy na samym początku strzelania ?
I wariant bardzo szczególny: Tau Stormsurge - Gargantuan z 4ma rakietami 'one use only'.
2. Czy przechodząc do rakiet muszę od razu decydować że wystrzelę ich X i od razu deklarować im cele czy mogę to robić "po sztuce" ? (tzn strzelam jedną rakietę, nie niszczę celu, to decyduję ze strzelam drugą rakietę w to samo, niszczę cel i decyduję ze na razie strzałów z rakiet wystarczy i przechodzę do kolejnej broni).
Dzięks.
"What's a Fusion Blaster?" : Last words of a SM Captain
Rakiety to ten sam typ broni więc strzelają równocześnie. Ergo: musisz zadeklarować ile i w co strzela.
In the name of the Emperor I order you to die!!!
Niestety nawet jeśli dało by się strzelać po kolei to nic by to nie pomogło.
Markerlighty trzeba deklarować i rozdać przed wykonaniem strzału. Jeśli chcesz bić z siłą D to musisz przed strzałem już zdeklarować iloma rakietami strzelasz.
Markerlighty trzeba deklarować i rozdać przed wykonaniem strzału. Jeśli chcesz bić z siłą D to musisz przed strzałem już zdeklarować iloma rakietami strzelasz.
Z markerlightami to wiem doskonale, chodziło mi bardziej o sam mechanizm gargantuana i wielu takich samych broni OUO. Dzięki za pomoc.
A co z pytaniem pierwszym?
A co z pytaniem pierwszym?
"What's a Fusion Blaster?" : Last words of a SM Captain
Imho na początku strzelania deklarujesz, że dana broń wykorzystując zasadę będzie mogła strzelać w co innego i rozpatrujesz jej strzelanie dalej jakby to był inny, osobny unit tj. sekwencja unit>cel>broń będzie dla tego tymczasowego mini unitu osobna.
INSTAGRAM UNEHRU - KLIK!
'I murdered thousands for the Emperor and he gave me nothing except his damning silence.
Now his lapdogs yap for every life I take, while gods promise me the galaxy.'
'I murdered thousands for the Emperor and he gave me nothing except his damning silence.
Najpierw deklaracja wszystkiego potem strzelasz.
Przy deklaracji jaka bronia w co, przydzielasz markery.
Przy deklaracji jaka bronia w co, przydzielasz markery.
Podczas gry pojawiło się takie teoretyczne pytanie:
Librarian schowany za Rhino przed wrogim Oddziałem
Niewidzialność rzucona na Rhino
Czy Oddział może strzelać w Librariana, jako że
1) True Line of Sight: Rhino zasłania Librę
2) Rhino jest niewidzialny więc praktycznie powinno być widać przez niego
?
Zaintrygowała mnie ta sytuacja.
Czy mogę prosić o odpowiedź od Kogoś kto wie co się dzieje tak oficjalnie?
Librarian schowany za Rhino przed wrogim Oddziałem
Niewidzialność rzucona na Rhino
Czy Oddział może strzelać w Librariana, jako że
1) True Line of Sight: Rhino zasłania Librę
2) Rhino jest niewidzialny więc praktycznie powinno być widać przez niego
?
Zaintrygowała mnie ta sytuacja.
Czy mogę prosić o odpowiedź od Kogoś kto wie co się dzieje tak oficjalnie?
All Praise The Omnissiah!
To, że Rhino jest niewidzialny, to nie znaczy, że znika.
Trudniej go trafić, ale dalej tam jest.
Co za tym idzie, nie widać tego co jest za nim.
Trudniej go trafić, ale dalej tam jest.
Co za tym idzie, nie widać tego co jest za nim.
INSTAGRAM UNEHRU - KLIK!
Chciałem tylko zapytać czy według nowego kodeksu Space Marine Librarians (ale normalni, nie Tigurius) mogą znać moce z Divination?
All Praise The Omnissiah!