Rozpiski
Re: Rozpiski
Gabe ma rację - Pred Z IH ma It Will Not Die! i mogę go naprawiać na 3+ Tech Marinami...
Kombinuję jakby tu jeszcze po jednym Knechcie dodać...
Kombinuję jakby tu jeszcze po jednym Knechcie dodać...
In the name of the Emperor I order you to die!!!
Ej, wymyśliłem fajną rozpiskę CSM chyba....
a dokładnie, CSM + crimson sloughter
Sorc - termoska, bubel dający dyvinację 110pts
Sorc - termoska 85
Sorc - termoska 85
10 kultystów 50pts
10 kultystów 50pts
10 shoota kultystów 60pts
3* terminator - 3*c-plasma + chainfist 122pts
3* terminator - 3* c-plasma + chainfist 122pts
4* terminator - 4* c-melta + chainfist 158pts
3* obliterator - vet of long war 237pts
Kurde... 40 kultystów + 25 modeli na 2+/5+
Jak to działa?
Sorc z dyvinacją jest warlordem i siedzi sobie w oblitach, chodząc między unitami, i dając jedno linkowanie na turkę. Termosy w DS, mają dołączonych 2 małych sorców, BO:
mają pierwszy poziom, co oznacza że z telepatii mogą mieć tylko czary 1,2, 3 i 4... 5 i 6 przerzucamy.... i kulamy... jeżeli wypada w końcu 3, czyli puppets master, może zostać - resztę zmieniamy na psychic screem. Moc jest shootingiem, więc można jej użyć po DS, ma 12 cali zasięgu, a chcemy na ten zasięg spadać bo c-plazmy chcą wywalić z rapida.
Na tym ich rola się nie kończy, bo trzeba zabić te 14 ran na sv2+, ponieważ chainfist lub force siekiera w dupie to też niezłe zagrożenie.
Nie zapominajmy, że trzeba ich zabijać by nie szarżowali, a z tyłu napie**** idący do przodu obliteratorzy - co więcej, 40 ciał też trzeba wymęczyć, by nie skorowali.
Czemu 20 kultystów i 20 shoota kultystów??? - bo są sprzedawani w zestawach 10 + 10 hehehe
Co wy na to? IMO 12 oblitów przeraża... to jest np: 12 lascanonów, 12 małych placków z plasma cannona, 24 linkowane plasmaguny na rapidzie... 36 pest z assault cannonów.... że o 12 meltach lub flamerach nie wspomnę... potężny fire power to jest.
a dokładnie, CSM + crimson sloughter
Sorc - termoska, bubel dający dyvinację 110pts
Sorc - termoska 85
Sorc - termoska 85
10 kultystów 50pts
10 kultystów 50pts
3* terminator - 3*c-plasma + chainfist 122pts
3* terminator - 3* c-plasma + chainfist 122pts
4* terminator - 4* c-melta + chainfist 158pts
Kurde... 40 kultystów + 25 modeli na 2+/5+
Jak to działa?
Sorc z dyvinacją jest warlordem i siedzi sobie w oblitach, chodząc między unitami, i dając jedno linkowanie na turkę. Termosy w DS, mają dołączonych 2 małych sorców, BO:
mają pierwszy poziom, co oznacza że z telepatii mogą mieć tylko czary 1,2, 3 i 4... 5 i 6 przerzucamy.... i kulamy... jeżeli wypada w końcu 3, czyli puppets master, może zostać - resztę zmieniamy na psychic screem. Moc jest shootingiem, więc można jej użyć po DS, ma 12 cali zasięgu, a chcemy na ten zasięg spadać bo c-plazmy chcą wywalić z rapida.
Na tym ich rola się nie kończy, bo trzeba zabić te 14 ran na sv2+, ponieważ chainfist lub force siekiera w dupie to też niezłe zagrożenie.
Nie zapominajmy, że trzeba ich zabijać by nie szarżowali, a z tyłu napie**** idący do przodu obliteratorzy - co więcej, 40 ciał też trzeba wymęczyć, by nie skorowali.
Czemu 20 kultystów i 20 shoota kultystów??? - bo są sprzedawani w zestawach 10 + 10 hehehe
Co wy na to? IMO 12 oblitów przeraża... to jest np: 12 lascanonów, 12 małych placków z plasma cannona, 24 linkowane plasmaguny na rapidzie... 36 pest z assault cannonów.... że o 12 meltach lub flamerach nie wspomnę... potężny fire power to jest.
Jakie to punkty -(edit) dobra dodałem sobie;)
mogę z tym zagrać u Reksia jak kilka proxów zniesiesz;)
mogę z tym zagrać u Reksia jak kilka proxów zniesiesz;)
heh, to tylko sugestia. chcesz zagrac, w sensie takie słabe czy wyzwanie?
I tak format mieliśmy ustalić - ja bym swoją trochę posprawdzał;)
Słabe nie jest na pewno ale czy da radę dobrze pograć? Zobaczymy!
Słabe nie jest na pewno ale czy da radę dobrze pograć? Zobaczymy!
Eldar + Tau 1450
Autarch warp jump generator, shard of ahnaris, WARLORD 125
Windrider jetbike squadron #3 51
Guardian Defenders #10 starcannon 110 -> T1
Guardian Defenders #10 starcannon 110 -> T2
Wave serpent holo field scatter laser 145
Wave serpent holo field scatter laser 145
Warp spiders #6 114
Warp spiders #6 114
Commander Command control node, multispectrum sensor suite, XVB-02 CRISIS'IRIDIUM'BATTLESUIT, Puretide Engram NeurochipNeuroweb System Jammer 162
Kroot Carnivore Squad #10 60
XV104 Riptide, t-l plasma rifle, velocity tracker 210
TOTAL: 1448/1450
KP : 13
Wiem, wiem taudary, ale coś mniej więcej takiego wymyśliłem sobie na 1450.
Raczej tego nie wystawię w najbliższych miesiącach, ale chciałbym zacząć to już powolutku testować na proxach czy to będzie coś co mi podpasuje w stylu gry. Ktoś chętny ?
Jest jakiś badass w GK czy Inq z Mastery Level 3, czy 2 to max ?
Libra Gk
Zwiększona szansa na wylosowanie +1 do inva
Do tego Azrael i 50 gwardzistów lub 10 knechtów DA i ładny oddział na apokalipsę mamy
Do tego Azrael i 50 gwardzistów lub 10 knechtów DA i ładny oddział na apokalipsę mamy