Pytania o zasady
Re: Pytania o zasady
Mnie chodziło tylko o to,że jak już zrobię szarżę i uda mi się legalnie stanąć tak,że Lord nie ma styku z nikim z moich to scaraby idą się kochać...
In the name of the Emperor I order you to die!!!
Space Wolfs: Czy w slocie HQ mogę wziąć dwa różne wybory? Np.: Lorda i Runepriesta?
Czy tylko dwa takie same?
Czy tylko dwa takie same?
In the name of the Emperor I order you to die!!!
Różne, jak masz pkt i zamysł to nawet 4 speciale wchodzą.
Nie o to się chyba Enzeru pytał
Może mieć 2 różnych, każdy independent character musi mieć inne sagi/moce psioniczne/kombinacje wyposażenia
Chwilka ... czy to nie oznacza, że nie można mieć np.
Jaws / hurricane
Jaws / cokolwiek
bo to są te same moce (jaws ) O-o ? Oraz każdy runek musi mieć inną broń ?
Może mieć 2 różnych, każdy independent character musi mieć inne sagi/moce psioniczne/kombinacje wyposażenia
Jaws / hurricane
Jaws / cokolwiek
bo to są te same moce (jaws ) O-o ? Oraz każdy runek musi mieć inną broń ?
To represent this, no two Independent Characters may bear
the same saga, nor may they bear the same psychic powers or
wargear combination.”
Pytanie o Blind:
Unit 20 Gargoyli walczy z unitem 10 marinów (bo czemu nie ?). W kodeksie napisano, że każdy gargoyl może zamienić swoje CC ataki na jeden atak Blinding Venomem (S3, Blind, Poisoned 6+), więc gracz tyranidzki decyduje, że cała 20stka zamienia. 10 ataków trafia. I tu pytanie: czy marini wykonują jeden czy dziesięć blind testów?
Czy słusznie stawiam na 10, ponieważ w rulebooku napisali: unit hit with the model or weapon (liczba pojedyncza) with Blind special rule ?
Unit 20 Gargoyli walczy z unitem 10 marinów (bo czemu nie ?). W kodeksie napisano, że każdy gargoyl może zamienić swoje CC ataki na jeden atak Blinding Venomem (S3, Blind, Poisoned 6+), więc gracz tyranidzki decyduje, że cała 20stka zamienia. 10 ataków trafia. I tu pytanie: czy marini wykonują jeden czy dziesięć blind testów?
Czy słusznie stawiam na 10, ponieważ w rulebooku napisali: unit hit with the model or weapon (liczba pojedyncza) with Blind special rule ?
"What's a Fusion Blaster?" : Last words of a SM Captain
Nie nie, jeśli o to chodzi to muszą się różnić przynajmniej jedną rzeczą. Można spokojnie grać na 4 jawach.Gabriel pisze:
Jaws / hurricane
Jaws / cokolwiek
- Rafi
- Członek Klubu Marauder
- Gram w:: Flames of War, Warhammer 40.000
Na jakie punkty składać sobie rozpiski, jakie formaty są teraz popularne?
(...)now holidays come, and then they go, nothin new to gain, collect another memory.. when I come home, late at night, don't ask me where I've been, just count your stars I'm home again..you could be mine, you could be mine,you could be mine, mine(...)
Zbliża się DMP, więc 1850 jak sądzę. Standardowe takie to 1200, 1500, 1850 i 2100 (chyba niczego nie pominąłem).