Teraz jest 22 sty 2018, o 22:08


Strefa czasowa: UTC




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Doradźcie Aerograf nim mnie krew zaleje....
PostNapisane: 12 maja 2014, o 20:13 

Dołączył(a): 8 sty 2012, o 16:05
Posty: 591
Gram w:: Mordheim, FoW, BloodBowl, Full Thrust,Infinity,KoW
Ja używam Kastora i zauważyłem jedną rzecz. Prosty aerograf daje radę (za kastora płasi się około 70-110 zł) ale ważny jest kompresor który utrzymuje w miarę stałe ciśnienie i nie wymaga częstego dobijania podczas pokrywania modeli farbą.

Zupełnie inne efekty osiąga się mając kompresor z regulowanym ciśnieniem i zbiornikiem a zupełnie inne mając kompresor bez regulacji i zbiornika.

Może tylko ja to zauważyłem. Ale warto nad tym pomyśleć. Bo możliwe że nie potrzebujesz jakiegoś uber skomplikowanego aero tylko prosty z regulowaną dyszą (pokrętło z tyłu igły) i dobry kompresor.


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Doradźcie Aerograf nim mnie krew zaleje....
PostNapisane: 12 maja 2014, o 20:55 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2012, o 12:16
Posty: 720
Lepszego kompresora niż mam to by ze świecą szukać:
http://narzedzia-budowlane.com/?108,pl_ ... bezolejowy
Jedyna wada to za mały zbiornik - ale to moja fanaberia bo za często się nie załącza ;)

_________________
In the name of the Emperor I order you to die!!!


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Doradźcie Aerograf nim mnie krew zaleje....
PostNapisane: 13 maja 2014, o 21:21 

Dołączył(a): 8 sty 2012, o 16:05
Posty: 591
Gram w:: Mordheim, FoW, BloodBowl, Full Thrust,Infinity,KoW
No to żeś se banieczke doje#^#$ znaczy się zafundował.


:evil: ZAZDROSZCZE :evil:


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Doradźcie Aerograf nim mnie krew zaleje....
PostNapisane: 13 maja 2014, o 21:58 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2012, o 12:16
Posty: 720
Żeby nie było - pół roku czekałem żeby mi się w Casto nie sprzedał i za pół ceny wzięty ;) 700pln w życiu bym nie dał za kompresor - chyba że w celach zarobkowych ;)

_________________
In the name of the Emperor I order you to die!!!


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Doradźcie Aerograf nim mnie krew zaleje....
PostNapisane: 14 maja 2014, o 07:12 
V-ce Prezes Klubu Marauder
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 sty 2012, o 17:50
Posty: 831
Enzeru, ten trzeci aero wygląda na fajny. Ma wszelkie potrzebne regulacje (np. bardzo wygodna regulacja ciśnienia z przodu) i części zapasowe, które są drogie. Ja za zapasową igłę do mojego płaciłam 40zł, a tu masz w cenie. No i masz rożne dysze. Brałabym go :)

_________________
Obrazek]


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Doradźcie Aerograf nim mnie krew zaleje....
PostNapisane: 14 maja 2014, o 15:37 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2012, o 12:16
Posty: 720
Jutro zajdę do Daty bo tam koleś się zna na aero całkiem nieźle i może będą mieć jakiś fajny model.
Jak nie to pewnie wezmę jeden z tych..

_________________
In the name of the Emperor I order you to die!!!


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Doradźcie Aerograf nim mnie krew zaleje....
PostNapisane: 14 maja 2014, o 16:10 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 14 lut 2012, o 11:42
Posty: 479
Obejrzyj w DACie a kup na Alledrogo. Zaoszczedzisz ze trzy dychy ;-)


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Doradźcie Aerograf nim mnie krew zaleje....
PostNapisane: 14 maja 2014, o 16:17 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2012, o 12:16
Posty: 720
To byś się zdziwił bo na Allegr takie same ceny prawie a w Dacie mam "obsługę pozagwarancyjną" ;)
Jak mi się dysza ukręciła to kolo mi ją zamontował i uszczelnił itp. + wyjaśnił czemu tego mam nie robić co robiłem.
Wszystko poza dyszą free ;)

_________________
In the name of the Emperor I order you to die!!!


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Doradźcie Aerograf nim mnie krew zaleje....
PostNapisane: 14 maja 2014, o 17:33 
V-ce Prezes Klubu Marauder
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 9 sty 2012, o 17:50
Posty: 831
1 zasada odkręcania/przykręcania dyszy (nie mylić z głowicą czy okapnikiem, tam można na chama przykręcać)

-albo tego nie rób przy czyszczeniu, albo okręcaj tym kluczykiem dotykając jednym palcem, inaczej gwint przekręcisz :)

_________________
Obrazek]


Góra
Offline Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Doradźcie Aerograf nim mnie krew zaleje....
PostNapisane: 14 maja 2014, o 19:42 
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 28 maja 2012, o 12:16
Posty: 720
Teraz to już wiem ;)

_________________
In the name of the Emperor I order you to die!!!


Góra
Offline Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Theme created StylerBB.net
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL